Merkwerk merken

Merkbescherming

Heeft u een bedrijf en zoekt u naar een manier om uw merk of uw bedrijfsnaam te beschermen door middel van merkbescherming in de Benelux of de EU? U wilt immers niet dat anderen misbruik maken van uw merknaam of merkinbreuk plegen.

Wanneer u kiest voor merkbescherming via MerkWerk, dan wordt uw merk dusdanig beschermd dat anderen niet lichtvaardig misbruik maken van uw merk.

Als er toch merkinbreuk plaats vindt, kunt u direct optreden. Wilt u meer weten over wat we voor u kunnen betekenen op dit gebied? Neem dan gerust contact met ons op.

Bescherm uw merk

Merkbescherming is de manier waarop u uw merk en bedrijf kunt beschermen tegen misbruik en merkinbreuk. Hierdoor zijn uw merkrechten beschermd, waardoor uw merk meer waarde heeft. Voorkom dat andere bedrijven schade toebrengen aan uw bedrijf doordat ze producten verkopen of diensten verlenen onder een naam die erg lijkt op uw merkennaam. Merkbescherming van MerkWerk bestaat uit drie onderdelen: merkonderzoek, merkregistratie (zoals internationale merkregistratie) en merkbewaking.

Beeldmerk bescherming

Het beschermen van het beeldmerk of logo door een merkregistratie is ook belangrijk. De beeldmerk bescherming van MerkWerk is naast registratie van een woordmerk onderdeel van het beschermen van een merk. Een beeldmerk is enkel beschermd indien het als merk is geregistreerd. Zonder merkregistratie geen merkbescherming!

Beschermende diensten

MerkWerk biedt meerdere diensten aan, waaronder merkbescherming in de Benelux en beeldmerk bescherming. De diensten die wij u aanbieden maken we graag overzichtelijk voor u:

Merkbescherming:

Door enkel het gebruik van een merk ontstaat geen bescherming; zonder registratie geen merkbescherming!

Merkregistratie

Pas wanneer uw merk geregistreerd is, is uw merk goed beschermd. Dan kunt u ingrijpen wanneer anderen misbruik maken van uw merk. Zonder registratie is uw merk niet beschermd. In Nederland wordt merkbescherming geregeld via het Benelux Verdrag. Onze deskundige medewerkers verzorgen deze registratie graag voor u.

Internationale merkregistratie

Wanneer u niet tijdig registreert in het buitenland, kunnen de gevolgen enorm zijn. Wij verzorgen de registratie van uw merk in elk willekeurig land in de wereld. Van Afrika tot aan Groenland. Hierbij adviseren wij welk van de 3 systemen het meest geschikt is in uw situatie. We kunnen uw merk registeren in de Benelux, in de EU, Europa en internationaal.

Merkonderzoek

Voordat u een merk registreert, is het handig om te weten of de naam die u bedacht heeft gebruikt wordt. MerkWerk kan merkonderzoek voor u uitvoeren. Door onze deskundige hulp tijdig in te schakelen, kunt u onnodige kosten en risico’s vermijden. Doordat wij gespecialiseerd zijn in merkonderzoek, zijn wij in staat om snelle, heldere en gedegen risicoanalyses voor u op te stellen.

In de Benelux zijn meer dan een half miljoen merken geregistreerd; de kans dat u inbreuk maakt, is groter dan u denkt. Het is dus verstandig om onderzoek te doen voordat u een merk gaat gebruiken.

Merkinbreuk

Als u de eigenaar bent van een merkregistratie kunt u optreden tegen mensen die misbruik maken van uw merk. Wij staan u juridisch bij als dit het geval is. Indien nodig zorgen wij ook voor vakkundig en professioneel verweer. Onderhandelingen en conflictbeheersing zijn vaak rendabeler dan de weg naar de rechter.

Merkbewaking

Staat uw merk geregistreerd? Dan bewaken we uw merk middels merkbewaking. Het is immers belangrijk om de merkaanvragen van anderen in de gaten te houden. U wilt natuurlijk niet dat nieuwe merken geregistreerd worden die veel lijken op uw merk. Door onze merkbewaking worden alle aanvragen continu gescand. Als er een merkaanvraag ingediend wordt die bezwaarlijk is, brengen we u hiervan op de hoogte. Zodoende kunt u tijdig optreden en conflicten in de kiem smoren.

Waarom kiezen voor Merkwerk?

Onze professionele medewerkers beschikken over veel vakkennis op het gebied van onder andere merkbescherming in de Benelux of beeldmerk bescherming. Het Intellectuele Eigendomsrecht is een complex vakgebied. Onze medewerkers beschikken over de juiste ervaring en kundigheid om u zo optimaal mogelijk van dienst te kunnen zijn. Onze dienstverlening kenmerkt zich door de volgende punten:

  • Praktisch;
  • Betrokken;
  • Deskundig;
  • Scherpe prijzen;
  • Snel;
  • Accuraat;
  • Recht door zee;

Kies voor de merkbescherming van MerkWerk

Heeft u een merk en wilt u zeker weten dat andere bedrijven geen misbruik zullen maken van uw merk? Kies dan voor de merkbescherming van MerkWerk in de Benelux. Onze dienstverlening zorgt er voor dat anderen niet snel misbruik kunnen maken van uw merk of bedrijf en dat u in het geval van merkinbreuk kunt optreden. Daarnaast verhoogt u de waarde van uw merk. Maar ook wanneer u interesse heeft in merkbescherming in de Europese Unie of heel Europa, is onze dienstverlening zeer geschikt. Heeft u nog vragen, bijvoorbeeld over de verschillende klassen en de kosten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan! Wilt u weten hoe uw merk er voor staat? Maak dan gebruik van ons gratis merkonderzoek.

Neem vrijblijvend contact op

Registreer uw merk

Lees meer

Gratis merkonderzoek

Lees meer

Merkbescherming

Lees meer

Productbescherming

Lees meer