Merkwerk merken

Merkbescherming

Heeft u een bedrijf en zoekt u naar een manier om uw merk en uw bedrijfsnaam te beschermen door middel van merkbescherming in de Benelux? U wilt immers niet dat anderen misbruik maken van uw bedrijf en producten en diensten of merkinbreuk plegen.

Wanneer u kiest voor bescherming van onze professionele medewerkers van MerkWerk, wordt uw merk dusdanig beschermd dat anderen geen misbruik kunnen maken van uw merk.

Als er toch merkinbreuk gepleegd wordt, kunt u direct optreden. Wilt u meer weten over wat we voor u kunnen betekenen op dit gebied? Neem dan gerust contact met ons op.

Bescherm uw merk

Merkbescherming is de manier waarop u uw merk en bedrijf kunt beschermen tegen misbruik en inbreuk. Dankzij deze bescherming kunnen uw intellectuele eigendommen beschermd worden, waardoor uw merk meer waarde krijgt dan uw merk al heeft. Voorkom dat andere bedrijven schade toebrengen aan uw bedrijf doordat ze producten verkopen of diensten verlenen onder een naam die erg lijkt op uw merkennaam. Merkbescherming van MerkWerk bestaat uit drie onderdelen: merkregistratie (zoals internationale merkregistratie), merkbewaking en het beschermen van uw merk of bedrijfsnaam.

Beeldmerk bescherming

Het beschermen van het beeldmerk of logo is ook een onderdeel van merkbescherming. De beeldmerk bescherming van MerkWerk is vergelijkbaar met de merkbescherming in de Benelux, in Europa of internationaal en is onderdeel van het beschermen van een merk. Als u uw beeldmerk laat registreren, heeft u meer zekerheid dat uw merk daadwerkelijk geregistreerd en beschermd zal worden. De registratie wordt immers minder snel geweigerd wanneer het beeldmerk geregistreerd is.

Beschermende diensten

Wij van MerkWerk bieden u meerdere diensten aan, waaronder merkbescherming in de Benelux en beeldmerk bescherming. De diensten die wij u aanbieden maken we graag overzichtelijk voor u:

Merkbescherming:

Door enkel het gebruik van een merk ontstaat geen bescherming; zonder registratie geen merkbescherming!

Merkregistratie

Pas wanneer u merk geregistreerd is, bent u in staat om uw merk goed te beschermen. Dan kunt u ingrijpen wanneer anderen misbruik maken van uw merk. Zonder registratie is uw merk niet beschermd. In Nederland wordt merkbescherming geregeld via het Benelux Verdrag. Onze deskundige medewerkers verzorgen deze registratie graag voor u.

Internationale merkregistratie

Wanneer u niet tijdig registreert in het buitenland, kunnen de gevolgen enorm zijn. Wij verzorgende registratie van uw merk in elk willekeurig land in de wereld. Van Afrika tot aan Groenland. Hierbij adviseren wij u over welk van de 3 systemen het meest geschikt is in uw situatie. We kunnen uw merk registeren in de Benelux, in Europa en internationaal.

In de Benelux zijn meer dan een half miljoen merken geregistreerd; de kans dat u inbreuk maakt, is groter dan u denkt. Het is dus verstandig om onderzoek te doen voordat u een merk gaat gebruiken.

Merkonderzoek

Voordat u een merk registreert, is het handig om te weten of de naam die u bedacht heeft al gebruikt wordt. Wij van MerkWerk kunnen merkonderzoek voor u uitvoeren. Door onze deskundige hulp tijdig in te schakelen, kunt u onnodige kosten en risico’s vermijden. Doordat wij gespecialiseerd zijn in merkonderzoek, zijn wij in staat om snelle, heldere en gedegen risicoanalyses voor u op te stellen.

Merkinbreuk

Als u de eigenaar bent van een merkregistratie kunt u optreden tegen mensen die misbruik maken van uw merk. Wij staan u juridisch bij als dit het geval is. Daarbij zorgen we indien nodig voor vakkundig en professioneel verweer. Onderhandelingen en conflictbeheersing zijn immers rendabeler dan de weg naar de rechter.

Merkbewaking

Staat uw merk geregistreerd? Dan bewaken we uw merk middels merkbewaking. Het is immers belangrijk om de merkaanvragen in de gaten te houden. U wilt natuurlijk niet dat nieuwe merken geregistreerd worden die veel lijken op uw merk. Door onze goede merkbewaking worden alle aanvragen continu gescand. Als er een merkaanvraag ingediend wordt die bezwaarlijk is, brengen we u hiervan op de hoogte. Zodoende kunt u conflicten voor zijn.

Waarom kiezen voor Merkwerk?

Onze professionele medewerkers beschikken over veel vakkennis op het gebied van onder andere merkbescherming in de Benelux of beeldmerk bescherming. Het Intellectuele Eigendomsrecht is immers een complex vakgebied. Onze medewerkers beschikken over de juiste ervaring en kundigheid om u zo optimaal mogelijk van dienst te kunnen zijn. Onze dienstverlening kenmerkt zich door de volgende punten:

  • Praktisch;
  • Betrokken;
  • Deskundig;
  • Goedkoop;
  • Snel;
  • Accuraat;
  • Eerlijk;

Kies voor de merkbescherming van MerkWerk

Heeft u een merk en wilt u zeker weten dat andere bedrijven geen misbruik zullen maken van uw merk? Kies dan voor de merkbescherming van MerkWerk. Deze dienstverlening zorgt er voor dat andere merken geen misbruik kunnen maken van uw merk of bedrijf en dat u in het geval van merkinbreuk kunt optreden. Daarnaast verhoogt u de waarde van uw merk. Maar ook wanneer u interesse heeft in merkbescherming in Europa, zoals in België, is onze dienstverlening zeer geschikt. Heeft u nog vragen, bijvoorbeeld over de verschillende klassen en de kosten van deze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan! Wilt u weten hoe uw merk er voor staat? Maak dan gebruik van ons gratis merkonderzoek.

Offerte aanvragen

Registreer uw merk

Lees meer

Gratis merkonderzoek

Lees meer

Merkbescherming

Lees meer

Productbescherming

Lees meer