Merkwerk merken

MerkWerk registreert uw merknaam

Heeft u uw eigen merk ontwikkeld en wilt u de merknaam registreren? Dan bent u bij ons van MerkWerk op het juiste adres!

MerkWerk ontzorgt u op het gebied van merknaamregistratie.

Wij zijn een merkenbureau en advieskantoor dat diensten verleent op het gebied van de bescherming van intellectueel eigendom. Dit rechtsgebied vereist de nodige ervaring, kundigheid en kennis. MerkWerk is gespecialiseerd in het merkenrecht en beschermt uw merk graag voor u.

Wilt u uw merknaam registreren? Neem dan gerust contact met ons op. Bel dan naar 030 276 70 80 om verder te informeren. We vertellen u graag meer over wat we voor u kunnen betekenen.

Merknaam of een handels- of bedrijfsnaam registeren?

Er is een duidelijk verschil tussen een merknaam en een bedrijfsnaam of handelsnaam. Een merknaam is de naam waaronder u een product of een dienst verkoopt. Door deze naam kunnen klanten uw producten en diensten onderscheiden van de producten en diensten van andere bedrijven. Hierdoor kunnen uw klanten gemakkelijker een keuze maken uit de verschillende producten en diensten die er aangeboden worden. Een handelsnaam en bedrijfsnaam betekenen ongeveer hetzelfde. Dit is de naam waaronder een onderneming wordt gedreven. Het grote verschil is dat een merk over een onderscheidend vermogen moet beschikken. Handelsnamen of bedrijfsnamen hoeven níet onderscheidend te zijn.

Zonder registratie geen bescherming

Wanneer is uw merknaam of handelsnaam beschermd?

Uw merknaam of bedrijfsnaam is namelijk pas beschermd wanneer uw merk gedeponeerd is door MerkWerk en geregistreerd staat in het register. Pas nadat uw merk geregistreerd is, kunt op optreden tegen partijen die inbreuk maken.

Merkregistratie inclusief 10 jaar merkbescherming

Zo bieden wij merkbewaking, waardoor u uw merk kunt blijven beschermen nadat uw merk door ons is geregistreerd. Onze medewerkers bewaken uw merk door hem te vergelijken met andere merken die worden aangevraagd. Zodra een naam in de buurt komt van uw geregistreerde merk, berichten wij u hier over zodat u kunt optreden tegen deze merkinbreuk.

Het belang van een merknaam of bedrijfsnaam registreren

Het is van belang om uw merknaam en de bedrijfsnaam te registeren, want zodoende kunt u deze namen beschermen. Wij deponeren uw merknaam graag voor u. Daarnaast is het belang om deze naam te registreren vanwege de concurrentie en om de kans op namaak door concurrenten tegen te gaan. Het deponeren kan dus een preventieve bescherming van uw onderneming zijn. Ook kunt u het Ⓡ-teken gebruiken wanneer uw merknaam gedeponeerd is. Hierdoor krijgen uw klanten vertrouwen in uw producten en diensten. Daarnaast worden de concurrenten afgeschrikt. Dit teken houdt namelijk in dat u in gevallen van merkinbreuk, hiertegen zal optreden. Maar dit zijn niet de enige voordelen. U kunt namelijk ook geld verdienen dankzij merkregistratie. Dit kunt u doen door uw merk, dat inmiddels waardevol is, te verkopen.

Waarom uw merknaam registreren bij MerkWerk?

MerkWerk is actief in de Benelux, de Europese Unie, maar ook in de rest van de wereld. Naast dat we uw merknaam kunnen registeren is MerkWerk een allround internationaal merkenbureau. Wij zijn:

  • Praktisch. Wij zetten onze ervaring en kennis in om klanten adviezen te geven waar ze mee verder kunnen
  • Betrokken. Als allround merkenbureau hechten wij veel waarde aan een snelle én persoonlijke aanpak. Ook na het registreren van de merknaam blijven we proactief betrokken bij de bescherming van uw merk, waardoor u altijd bij ons terecht kunt wanneer u vragen heeft
  • Deskundig. Al onze medewerkers zijn op de juiste manier geschoold
  • Allround merkenbureau. Wij zijn dé expert als allround merkenbureau, waardoor we over veel expertises beschikken. Onder andere op het gebied van domeinnamen, handelsnamen, merken, auteursrecht en meer.

Allround internationaal merkenbureau

Wij kunnen u een totaalpakket aanbieden, doordat wij gespecialiseerd zijn in de volgende diensten:

De kosten van het (internationaal) registreren van een merknaam

De kosten van het registreren van een merknaam zijn afhankelijk van het land of het werelddeel waarin u de merknaam wilt deponeren. Daarnaast spelen er nog meer factoren mee bij het bepalen van de hoogte van de kosten. Wanneer u er voor kiest om de professionele hulp in te schakelen van een jurist of advocaat, worden de kosten bijvoorbeeld hoger. Binnen de Benelux bedragen de kosten van merkaanvraag in 3 klassen €685-,.

Merknaam registreren in de Benelux

Merkwerk kan de registratie van uw merk in ieder land voor u zorgen, zo ook binnen de Benelux. In Nederland wordt merkbescherming geregeld via het Benelux Verdrag. Dit houdt in dat u beschermd bent in de landen die aangesloten zijn bij de Benelux. Per land wordt uw merk voor 10 jaar geregistreerd. Verlenging is mogelijk.

Merknaam registreren in Europa

Een merknaam registreren in Europa kan op verschillende manieren. Het proces verloopt dan ook anders dan een registratie in de Benelux. U kunt er voor kiezen om uw merk te beschermen in de hele Europese unie, zodat u in één keer bescherming krijgt over alle lidstaten van de Europese Unie. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor landen die niet tot de Europese Unie behoren. Bijvoorbeeld Turkije of Noorwegen.

Het registreren van een internationale merknaam

Wij kunnen u ook van dienst zijn met het registreren van een internationale merknaam. Wanneer u hier voor kiest, kunt u in één keer bescherming krijgen voor een groot aantal landen. U kunt een keuze maken uit meer dan 95 landen. Het is echter ook mogelijk om later verder uit te breiden naar andere landen. Wanneer u kiest voor internationale registratie, is het van belang om de afweging te maken in welk landen u dat wilt doen. De kosten zijn namelijk afhankelijk van de landen die u wenst. Als u benieuwd bent naar de kosten kunt u vrijblijvend een brochure of een offerte aanvragen. Wij vertellen u er graag meer over.

De beschikbaarheid van een merknaam controleren

Laat de beschikbaarheid van een merknaam door ons controleren. Bij MerkWerk kunt u namelijk een gratis merkonderzoek laten uitvoeren, waardoor u uw merk kunt checken. Als u de naam laat controleren door middel van het gratis merkonderzoek, bellen onze medewerkers u op om de resultaten van het gratis merkonderzoek te controleren. Dan weet u zeker of de merknaam die u in gedachten heeft voor uw bedrijf of product nog niet in gebruik is en kunt u weigering en bezwaar voorkomen.

Beeldmerk registeren

Onze professionele medewerkers kunnen u ook helpen bij het registreren van een beeldmerk. Maar wat is een beeldmerk eigenlijk? Dit is een andere naam voor een logo. Veel mensen noemen het registreren hiervan dan ook wel het vastleggen van hun logo. Het gaat hetzelfde in z’n werk als het deponeren van een merknaam. Wanneer u besluit om de naam van uw logo te deponeren, kunt u een keuze maken uit registratie in Nederland, de Benelux, in Europa of internationaal.

Door éénmalig te investeren in een merkregistratie, bent u 10 jaar verzekerd van het exclusieve merkrecht en kunt u problemen eenvoudig voorkomen.

Uw merknaam registreren? Neem contact op

Bent u overtuigd van het nut van het registreren van uw merknaam, registreer uw merk dan! Neem contact met ons op als u meer informatie wenst. Wij vertellen u graag meer over hoe wij voor een kostenefficiënte en optimale bescherming van uw merknaam, bedrijfsnaam of beeldmerk kunnen zorgen. Als u wilt weten hoe uw merk er voor staat, kunt u gebruik maken van ons gratis merkonderzoek!

Door éénmalig te investeren in een merkregistratie, bent u 10 jaar verzekerd van het exclusieve merkrecht en kunt u problemen eenvoudig voorkomen.

 

Offerte aanvragen

Registreer uw merk

Lees meer

Gratis merkonderzoek

Lees meer

Merkbescherming

Lees meer

Productbescherming

Lees meer