Merknaam registreren bij merkenbureau MerkWerk

Heeft u uw eigen merk ontwikkeld en wilt u de merknaam registreren? Voor het registreren van een merkproduct of dienst bent u bij MerkWerk op het juiste adres!

MerkWerk ontzorgt u op het gebied van merknaamregistratie.

Wij zijn een merkenbureau dat diensten verleent op het gebied van de bescherming van Intellectueel Eigendom. Merknamen vastleggen zorgt ervoor dat u bescherming van uw merk geniet. Dit rechtsgebied vereist de nodige ervaring, kundigheid en kennis. MerkWerk is gespecialiseerd in het merkenrecht en beschermt uw merk graag voor u.

Registreer uw merk direct

U kunt hier aangeven dat u een merk wenst te registreren. Voordat wij uw opdracht gaan uitvoeren, bespreken wij eerst uw situatie met u. Wij zenden u daarna een opdrachtbevestiging per e-mail, met daarin de kosten. Pas nadat u akkoord bent, zullen wij het merk gaan deponeren.

Merkregistratie

 • Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, gif, pdf, Max. bestandsgrootte: 64 MB.

Merknaam of een handelsnaam of bedrijfsnaam registeren?

Er is een duidelijk verschil tussen een merknaam en een bedrijfsnaam of handelsnaam. Een merknaam is de naam waaronder u een product of een dienst verkoopt. Door deze naam onderscheiden klanten uw producten en diensten van die van andere bedrijven. Hierdoor maken uw klanten gemakkelijker een keuze uit de verschillende producten en diensten die aangeboden worden.

Een handelsnaam en bedrijfsnaam betekenen ongeveer hetzelfde. Dit is de naam waaronder een onderneming wordt gedreven. De inschrijving hiervan geschiedt via de Kamer van Koophandel. Voor bescherming van een merk moet het onderscheidend vermogen bezitten.

Zonder registratie geen merkbescherming

Wanneer is uw merknaam of handelsnaam beschermd?

Uw merknaam of bedrijfsnaam is pas goed beschermd wanneer het als merk is gedeponeerd en geregistreerd staat in het merkenregister. Pas nadat uw merk geregistreerd is, kunt u effectief  optreden tegen inbreuk.

Merkregistratie inclusief 10 jaar merkbescherming

Zo bieden wij merkbewaking. Hiermee blijft uw merk beschermd nadat deze door ons is geregistreerd. Onze medewerkers bewaken uw merk door hem te vergelijken met andere merken die worden aangevraagd. Zodra een naam in de buurt komt van uw geregistreerde merk, berichten wij u hier over. Vervolgens kunt u optreden tegen deze merkinbreuk.

Het belang van een merknaam of bedrijfsnaam registreren

Het is van belang om uw merknaam en bedrijfsnaam te registeren. Hierdoor kunt u deze namen beschermen. Wij deponeren uw merknaam graag voor u. Dit om concurrentie op afstand te houden en om de kans op namaak tegen te gaan. Het deponeren heeft dus ook een preventieve werking.

Ook kunt u het Ⓡ-teken gebruiken wanneer uw merknaam geregistreerd is. Hierdoor krijgen uw klanten vertrouwen in uw producten en diensten. Daarnaast worden de concurrenten afgeschrikt. Dit teken houdt namelijk in dat u in gevallen van merkinbreuk, hiertegen zal optreden. Maar dit zijn niet de enige voordelen. Zo is een goed geregistreerd en beschermd merk meer waard. En dat kan interessant zijn bij een verkoop.

Waarom uw merknaam registreren en controleren bij MerkWerk?

MerkWerk is actief in alle landen, van de Benelux, de Europese Unie, tot de rest van de wereld. Naast dat we uw merknaam kunnen registeren, is MerkWerk een allround internationaal merkenbureau. Wij zijn:

 • Praktisch. Wij zetten onze ervaring en kennis in om klanten adviezen te geven waar ze mee verder kunnen
 • Betrokken. Als allround merkenbureau hechten wij veel waarde aan een snelle én persoonlijke aanpak. Ook na het registreren van de merknaam blijven we proactief betrokken bij de bescherming van uw merk. Hierdoor kunt u altijd bij ons terecht wanneer u vragen heeft
 • Deskundig. Al onze medewerkers zijn op de juiste manier geschoold
 • Allround merkenbureau. Wij zijn dé expert als allround merkenbureau, waardoor we over veel expertises beschikken. Onder andere op het gebied van domeinnamen, handelsnamen, merken, auteursrecht, modelregistraties, merkinbreuk en meer.

Allround internationaal merkenbureau

Wij kunnen u een totaalpakket aanbieden, doordat wij gespecialiseerd zijn in de volgende diensten:

 • Merkbescherming
 • Merkregistratie
 • Internationaal registreren
 • Merkonderzoek
 • Merkinbreuk
 • Merkbewaking
 • Productbescherming
 • Strategisch advies op maat
 • Merkinbreuk

De kosten van het (internationaal) registreren van een merknaam

De kosten van het registreren van een merknaam zijn afhankelijk van het land of het werelddeel waarin u de merknaam wilt deponeren. Daarnaast spelen er nog meer factoren mee bij het bepalen van de hoogte van de kosten. Binnen de Benelux bedragen de kosten van merkaanvraag in 1 klasse €675,-.

Merknaam registreren in de Benelux

Merkwerk kan als Benelux merkenbureau de registratie van uw merk in de Benelux verzorgen. In Nederland wordt merkbescherming geregeld via het Benelux Verdrag. Dit houdt in dat u beschermd bent in de landen die aangesloten zijn bij de Benelux; Nederland, België en Luxemburg. Uw merk wordt in de gehele Benelux voor tien jaar geregistreerd. Verlenging is telkens voor 10 jaar mogelijk.

Merknaam registreren in Europa

MerkWerk registreert ook merknamen buiten de Benelux. Een merknaam registreren in Europa kan op verschillende manieren. Het proces verloopt dan ook anders dan een registratie in de Benelux. U kunt er voor kiezen om uw merk te beschermen in de alle landen van Europese Unie. Hierdoor krijgt u in één keer bescherming in alle lidstaten. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor landen die niet tot de Europese Unie behoren. Bijvoorbeeld Zwitserland, Turkije of Noorwegen.

Het laten registreren van een internationale merknaam

Wij kunnen u ook van dienst zijn met het registreren van een internationale merknaam. Wanneer u hier voor kiest, kunt u in één keer bescherming krijgen voor een groot aantal landen. U kunt een keuze maken uit meer dan 95 landen. Het is echter ook mogelijk om later verder uit te breiden naar andere landen.

Wanneer u kiest voor de Internationale Registratie, is het van belang om de afweging te maken in welk landen u dat wilt doen. De kosten zijn namelijk afhankelijk van de landen die u wenst. Als u benieuwd bent naar de kosten kunt u vrijblijvend een brochure of een offerte aanvragen. Wij vertellen u er graag meer over.

De beschikbaarheid van een merknaam controleren

Laat de beschikbaarheid van een merknaam door ons controleren. Bij MerkWerk kunt u namelijk een gratis check laten uitvoeren. Als u de naam laat controleren door middel van het gratis merkonderzoek, bellen onze medewerkers u op om de resultaten van het gratis merkonderzoek te bespreken. Dan weet u of de merknaam die u in gedachten heeft voor uw bedrijf of product niet in gebruik is en kunt u teleurstellingen voorkomen.

Beeldmerk registeren

Onze professionele medewerkers helpen u ook bij het registreren van een beeldmerk. Maar wat is een beeldmerk eigenlijk? Dit is een andere naam voor een logo. Veel mensen noemen het registreren hiervan dan ook wel het vastleggen van hun logo. Het gaat hetzelfde in z’n werk als het deponeren van een merknaam. Wanneer u besluit om uw logo te deponeren, kunt u een keuze maken uit registratie in Nederland, de Benelux, in Europa of internationaal.

Door éénmalig te investeren in een merkregistratie, bent u 10 jaar verzekerd van het exclusieve merkrecht en kunt u problemen voorkomen.

Uw merknaam registreren? Neem contact op

Bent u overtuigd van het nut van het registreren van uw merknaam, registreer uw merk dan! Neem contact met ons op als u meer informatie wenst. Wij vertellen u graag meer over hoe wij voor een kostenefficiënte en optimale bescherming van uw merknaam, bedrijfsnaam of beeldmerk kunnen zorgen.

Als u wilt weten of uw merk wel vrij is, kunt u gebruik maken van ons gratis merkonderzoek!