Internationaal registreren

Bescherming ontstaat pas nadat u in een specifiek land een merkregistratie bezit. Het niet tijdig registreren in het buitenland, komt helaas vaak voor en kan desastreuze gevolgen hebben. MerkWerk verzorgt de registratie van uw merk in elk land ter wereld. Afhankelijk van uw specifieke situatie en wensen, geven wij aan welk van de 3 systemen voor u het best en het meest kostenefficient is.

Het EU merk

Via het EU merk kan efficiënt in alle landen van de EU een merk aangevraagd worden. De kosten voor een Europese merkaanvraag zijn vanaf € 1.600,-.

Internationale Registratie

Middels een Internationale Registratie kunt u in één keer bescherming krijgen in een groot aantal landen. In tegenstelling tot het Gemeenschapsmerk wordt de Internationale Registratie per land beoordeeld en heeft het per land rechtskracht. Thans kunt u een keuze maken uit meer dan 95 aangesloten landen. Een Internationale Registratie kunt u later uitbreiden naar andere landen. De kosten zijn afhankelijk van de gewenste landen. Een vrijblijvende offerte maken wij graag.

Nationale Registratie

Indien een Internationale Registratie of EU merk onmogelijk is, dan kan het merk alleen nationaal geregistreerd worden. Ieder land heeft eigen regels en eisen. Houd rekening met kosten van € 750,- tot € 2.000,- per land. Wilt u wereldwijde bescherming voor uw merk dan is een combinatie van registratiesystemen aan te bevelen.

Wij adviseren over de mogelijkheden, de haalbaarheid en de voor- en nadelen. Deskundig advies is onontbeerlijk voor goede bescherming van uw merk in het buitenland.