Merkwerk merken

Handelsnaam registreren of bedrijfsnaam registreren

Gaat u een onderneming opstarten en zoekt u een professioneel merkenbureau dat uw handelsnaam kan registreren? Dan bent u bij MerkWerk aan het juiste adres! Wij zijn zowel gespecialiseerd in de registratie van handelsnamen als merk registratie.

Wij van MerkWerk zijn het adviesbureau en merkenbureau op het gebied van intellectueel eigendom.

Naast deze nationale of internationale registratie van uw handelsnaam, ontzorgen we u met alles wat hierbij komt kijken. Als u voor ons kiest, bent u verzekerd van de professionele bescherming. En dat voor 10 jaar lang!

Wilt u meer weten over wat we als merkenbureau in de Benelux voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers.

Het registeren van één of meerdere handelsnamen

Het registreren van een handelsnaam bij de Kamer van Koophandel is van belang wanneer u een onderneming opstart. Als u een handelsnaam gebruikt, kunt u beroep doen op de Handelsnaamwet. Daarmee kunt u optreden tegen handelsnamen die brengen tot verwarring van het publiek. Deze registratie door ons van MerkWerk is dus van groot belang en haast onmisbaar.

Wenst u optimale bescherming van uw handelsnaam, merknaam of logo? Zodat niemand misbruik kan maken van uw merk? Allereerst laat u merkonderzoek uitvoeren, zodat u zeker weet dat de naam nog beschikbaar is. Daarna schrijft u zich bij de Kamer van Koophandel. De rest nemen wij voor onze rekening.

Zonder registratie geen bescherming

Waarom een handelsnaam registreren?

Wanneer u uw handelsnaam registreert, geniet u van een aantal voordelen:

 • U bent de enige die de naam mag gebruiken;
 • Uw bedrijf is meer waard;
 • Uw bedrijf is beschermd tegen misbruik;
 • Een registratie is een teken van professionaliteit.

Het verschil tussen handelsnaam en bedrijfsnaam

De eerste naam is, zoals de Kamer van Koophandel dat noemt, de naam waaronder u uw onderneming drijft. Deze naam hoeft niet per sé aan te duiden wat voor bedrijf u runt, u bent daar wat deze naam betreft helemaal vrij in.

Er is geen groot verschil tussen een handelsnaam en een bedrijfsnaam, maar er is wel één verschil. Zo mag u wel meerdere handelsnamen bedenken voor uw bedrijf, maar mag u maar één bedrijfsnaam kiezen. Stel dat u een personal trainer en een copywriter bent, dan mag u voor allebei deze diensten een andere handelsnaam gebruiken.

Het verschil tussen een handelsnaam en merknaam

Waar een handelsnaam op de naam van een onderneming duidt, ziet een merknaam op de naam waaronder producten of diensten verkocht worden. De registratie en bescherming van een merknaam wordt geregeld via het merkenrecht. Dit is een van de specialisaties van MerkWerk. Wij staan u graag als u een merk wilt registreren.

Merknaam registeren en beschikbaarheid controleren

Voor het laten registreren van een merk schakelt u MerkWerk in. Wij controleren voor u of er niet al een andere onderneming is die dezelfde naam gebruikt. Wanneer de naam beschikbaar is gaan we deze registreren. Om deze te registreren moet u uw merknaam deponeren, zodat deze in het register wordt opgenomen. Pas daarna wordt het mogelijk om op te treden tegen inbreuk makende partijen.

De voordelen van merkregistratie

Merkregistratie van uw product of dienst, naast de registratie van uw handelsnaam, brengt extra voordelen met zich mee. Zo brengt het zekerheid met zich mee. Uw merk is geregistreerd en u heeft daarom recht op bescherming. Hierdoor wordt het mogelijk juridische stappen te nemen indien inbreuk wordt gemaakt. Door zowel uw handelsnaam als merknaam te registreren dekt u zich juridisch optimaal in.

Het registreren van een logo

Als u een logo of beeldmerk van uw bedrijf wilt registreren, worden hier de zelfde eisen aan gesteld als aan de registratie van een merknaam. Wanneer u dit laat doen, mag niemand anders gebruik maken van uw logo.

Nadat uw logo geregistreerd is, mag u hier geen wijzigingen meer aan aanbrengen. Anders kan de merkbescherming vervallen. U krijgt immers bescherming voor het logo dat u bij ons geregistreerd heeft. Als u het logo tussentijds wilt veranderen, kunt u het logo opnieuw bij ons deponeren. Dan is het nieuwe logo ook voorzien van de juiste bescherming.

Merknaam internationaal registreren

In het geval dat u uw producten en diensten ook in het buitenland wilt leveren, is het van belang om uw merknaam internationaal te registreren. Als u dat niet op tijd doet, kan dit vervelende gevolgen hebben. Registreer uw merk op tijd in het land naar keus, zodat uw merk daar ook beschermd is. Wij helpen u uw merk in de Benelux, de Europese Unie of mondiaal te registreren.

U kunt uw merknaam deponeren in de Benelux, in Europa en mondiaal. Wanneer u kiest voor een internationale registratie kunt u bescherming krijgen in een groot aantal landen naar keus. U kunt een keuze maken uit meer dan 95 aangesloten landen.

Waarom kiezen voor ons?

Wij zijn hét merkenbureau waar u terecht kunt voor de juridische bescherming van uw Intellectuele Eigendom. Onze medewerkers dragen de zorg voor de registratie van uw handelsnaam, het uitvoeren van merkonderzoek, bewaking en de verdediging van uw merken of uw bedrijf in de Benelux én buiten Europa. Daarnaast zijn we u ook graag van dienst met productbescherming en overige diensten die hierbij komen kijken. Waarom kiezen voor MerkWerk?

 • MerkWerk is praktisch. Wij zetten onze ervaring en kennis in om klanten adviezen te geven waar ze mee verder kunnen
 • MerkWerk is betrokken. Als allround merkenbureau hechten wij veel waarde aan een snelle én persoonlijke aanpak
 • De medewerkers zijn deskundig. Al onze medewerkers zijn op de juiste manier geschoold
 • Allround merkenbureau. Wij zijn dé expert als allround merkenbureau.

Professioneel allround internationaal merkenbureau

Wij bieden u verschillende diensten aan op het gebied van merkregistratie:

Merkbescherming:

 • Merkregistratie
 • Internationaal registreren
 • Merkonderzoek
 • Merkinbreuk
 • Merkbewaking

Productbescherming:

 • Modelregistratie
 • Octrooien
 • Auteursrecht
 • I-depot

Uw handelsnaam registreren doet u bij MerkWerk

Bent u overtuigd van de redenen waarom het verstandig is om uw handelsnaam te registreren en wilt u dat laten uitvoeren door onze medewerkers van MerkWerk? Schakel dan onze professionele dienstverlening in en zorg er voor dat de naam van uw bedrijf beschermd is.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag een vrijblijvende offerte aan of maak een afspraak met één van de professionele medewerkers. U kunt natuurlijk ook altijd gebruik maken van het gratis merkonderzoek. Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen op dit gebied? Neem dan gerust contact met ons op! We staan u graag te woord.

Offerte aanvragen

Registreer uw merk

Lees meer

Gratis merkonderzoek

Lees meer

Merkbescherming

Lees meer

Productbescherming

Lees meer