Mr. Ivo Haaijer

Europees merken- en modellen gemachtigde

  • Oprichter MerkWerk
  • 20 jaar ervaring in het merken vak
  • BMM erkend merkengemachtigde
  • Lid Benelux vereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM)
  • Lid International Trademark Association (INTA) en AIPPI
  • Meester in de rechten (jurist)

Ivo is afgestudeerd jurist aan de Rijks Universiteit Groningen. Na ervaring te hebben opgedaan bij een ander Nederlands merkenbureau heeft hij MerkWerk in 2001 opgericht.

Ivo heeft vele jaren ervaring in het merken vak en kan u gedegen adviseren over de bescherming, bewaking en handhaving van merken, modellen, handelsnamen, domeinnamen, auteursrechten en andere rechten van Intellectuele Eigendom. Daarnaast kan hij strategisch meedenken en adviseren over de (internationale) bescherming, creatie en positionering van merken. Door zijn ruime kennis en ervaring kan hij u bijstaan bij het beheer van omvangrijke merkportefeuilles en bij het behandelen en beheersen van conflicten.

Contact opnemen
Merkwerk-Ivo-Haaijer

Mr. Herma Wiersma

Europees merken- en modellen gemachtigde
  • 15 jaar ervaring in het merken vak
  • Lid Benelux vereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM)
  • Meester in de rechten (jurist)

Herma heeft in Nijmegen Nederlands Recht gestuurd, waarna zij bij een aantal gerenommeerde merkenbureaus in Amsterdam heeft gewerkt. Na een verhuizing naar het oosten van het land, heeft zij als juridisch begeleider bij Vluchtelingenwerk Nederland gewerkt, om vervolgens weer terug te keren in het merkenvak. Herma is lid van de Beneluxvereniging voor merken- en modellengemachtigden (BBM) en Europees merkengemachtigde.

Het afwisselende en internationale karakter van het werk als merkengemachtigde heeft mij vanaf het begin aangesproken. Als merkengemachtigde kom je in aanraking met zeer uiteenlopende opdrachtgevers en een scala aan merken. Ik wil mij verdiepen in de achtergronden hiervan en naar beste kunnen de belangen van de merkhouders behartigen.

Contact opnemen

Marieke Reijmers

Benelux merken- en modellengemachtigde (paralegal)

Marieke heeft meer dan 15 jaar ervaring in het merken vak. Zij is sinds 2015 werkzaam bij MerkWerk. Na ondersteunende functies bij diverse gerenommeerde merkenbureaus in de Randstad, heeft zij er uiteindelijk voor gekozen zich (weer) te vestigen in het oosten van het land en daar haar werkervaring in het Intellectueel Eigendomsrecht, in het bijzonder het merken-en modellenrecht, toe te passen en voort te zetten. Marieke heeft in de loop der jaren diverse cursussen op het gebied van het Intellectueel Eigendomsrecht met succes gevolgd. Door haar brede kennis op het gebied van het merken- en modellenrecht en haar ruime werkervaring hierbinnen is Marieke in staat om snel en gedegen zaken als merkonderzoeken, merkinschrijvingen en procedures daaromtrent af te handelen en u te adviseren.

“Het Intellectuele Eigendomsrecht is een vakgebied waar ik bij toeval ben ingerold, maar wat mij, al vanaf het begin, enorm veel plezier geeft. De administratieve afhandeling in combinatie met het inhoudelijke ervan, alsook het opereren op nationaal en internationaal niveau, maakt dat elke dag verschillende werkzaamheden met zich mee brengt. De belangen van onze cliënten behartigen en waarborgen, het meedenken met de klant en het behalen van haar doelstellingen staan voorop.”

Contact opnemen

U kunt direct uw aanvraag doen

Een merk registreren, een prijsopgave vragen of een merkonderzoek verrichten. Wij bespreken altijd eerst inhoudelijk uw situatie en uw wensen alvorens uw opdracht uit te voeren. Wij reageren zo spoedig mogelijk.

Merkregistratie

Pas nadat een merk is geregistreerd, kunt u optreden tegen derden die inbreuk maken op uw merk, logo of verpakking.

Nieuw merk

Is uw merk nog wel vrij? Wat is de kans op conflicten bij de introductie van een nieuwe naam?

Internationaal merk

Bescherming ontstaat pas nadat u in een land een merkregistratie bezit.

Merkbeheer

Voor efficiënt en secuur beheer van merkportfolio’s is ervaring en vakkennis vereist.