Merkbescherming

Zonder registratie geen bescherming

Een merk is een waardevol bezit. Door de merknaam en het beeldmerk wordt een product of dienst herkend en bekend. Bescherming van een merk is daarom onontbeerlijk en ontstaat enkel door een merkregistratie in het officiële merkenregister. Met verkrijging van een exclusief merkrecht kunt u merkinbreuk, misbruik en merkverwarring voorkomen en tegengaan. Door enkel het gebruik van een merk ontstaat geen bescherming; zonder registratie geen merkbescherming!

Vrijwel alle ‘onderscheidingstekens’ zijn merken; bedrijfsnamen, productnamen, logo’s, slogans, schrijfwijzen, keurmerken, familienamen, artiestnamen, portretten, (tijdschrift)titels, (vormen van) verpakkingen en zelfs kleuren, geuren en geluiden.

Eenmalige investering betekent 10 jaar bescherming.

Door éénmalig te investeren in een merkregistratie, bent u 10 jaar verzekerd van het exclusieve merkrecht en kunt u problemen eenvoudig voorkomen. Ook minder bekende merken, logo’s en bedrijfsnamen kunt u met een merkregistratie effectief beschermen.

Contact opnemen
MW merkbescherming

U kunt direct uw aanvraag doen

Een merk registreren, een prijsopgave vragen of een merkonderzoek verrichten. Wij bespreken altijd eerst inhoudelijk uw situatie en uw wensen alvorens uw opdracht uit te voeren. Wij reageren zo spoedig mogelijk.

Merkregistratie

Pas nadat een merk is geregistreerd, kunt u optreden tegen derden die inbreuk maken op uw merk, logo of verpakking.

Nieuw merk

Is uw merk nog wel vrij? Wat is de kans op conflicten bij de introductie van een nieuwe naam?

Internationaal merk

Bescherming ontstaat pas nadat u in een land een merkregistratie bezit.

Merkbeheer

Voor efficiënt en secuur beheer van merkportfolio’s is ervaring en vakkennis vereist.