Waarschuwingen

Merkhouders worden op verschillende manieren benaderd door malafide organisaties, zowel schriftelijk als telefonisch. Wij waarschuwen u voor deze praktijken. Het kan gaan om het volgende:

Telefonische acquisitie fraude

Merkhouders worden telefonisch benaderd en er wordt gewaarschuwd dat een derde partij een identieke of gelijkende domeinnaam heeft aangevraagd; vaak een domeinnaam extensie zoals .be .eu .com of .net. Het is enkel een voorwendsel om u zo ver te krijgen om tegen betaling domeinnamen te laten registeren; oplichting dus. Hier geldt: Niet op reageren en bij twijfel contact opnemen met uw domeinnaam beheerder of uw merkenbureau.

Misleidende e-mails uit Azië

Er worden misleidende e-mails gestuurd waarin gewaarschuwd wordt voor domeinnaamkapers. Meestal komen deze e-mails uit Azië en daarin wordt gewaarschuwd dat een derde partij een verzoek heeft gedaan om eenzelfde domeinnaam (ook “brand name” of “keyword”) te registreren terwijl de afzender van de e-mail aanbiedt deze domeinnaam voor u te registreren. Het is enkel een voorwendsel om u zo ver te krijgen om tegen betaling domeinnamen te laten registeren. Ook hier geldt: Niet op reageren.

Pas op voor spookfacturen!

Merkhouders worden ook vaak benaderd door malafide organisaties die proberen onder valse voorwendselen betaling te verkrijgen. Bij het indienen van een merk en de vernieuwing van een merkregistratie kunnen diverse malafide organisaties u een betalingsverzoek doen. Zij bieden aan om tegen betaling over te gaan tot publicatie of registratie van het merk. Ga nimmer in op deze verzoeken en neem bij twijfel contact op met ons. Alle correspondentie inzake merken van onze cliënten, inclusief betalingen, verloopt via ons.

U kunt overigens een klacht indienen of melding maken bij http://www.fraudehelpdesk.nl. Heeft u nog vragen en bent u cliënt van ons? Neemt u dan gerust contact met ons op.