Gevolgen van COVID 19

De COVID 19 crisis heeft gevolgen voor lopende procedures ten aanzien van merkregistraties. Bij deze geven wij u een korte update.

MerkWerk
Wij werken grotendeels thuis maar zijn volledig operationeel en bereikbaar. Mocht u ons telefonisch niet meteen te pakken kunnen krijgen, dan kan het helpen een e-mail te sturen.

Merkinstanties
Vanwege de COVID 19 crisis hebben verschillende merkinstanties procedures aangepast en termijnen opgeschort. In sommige landen zijn de merkinstanties gesloten of beperkt open. In de meeste landen functioneren de merkinstanties naar behoren. In veel landen zijn lopende termijnen echter opgeschort. Procedures voor merkinstanties kunnen hierdoor vertraging oplopen, zoals merkaanvragen en oppositieprocedures.

De merkinstanties benaderen het probleem niet op dezelfde manier; sommige zijn goed voorbereid op online en op afstand werken en andere niet. De maatregelen worden ook voortdurend aangepast. Wij houden de impact hiervan en met name de deadlines in de gaten, zodat wij uw portfolio effectief kunnen blijven beheren.

Benelux
In de Benelux zijn alle termijnen na 16 maart 2020 opgeschort tot nader order. Wij verwachten dat binnenkort wordt bepaald wanneer de nieuwe deadlines ingaan.

Europese Unie
In de EU zijn voorlopig alle termijnen tussen 9 maart en 17 mei 2020 opgeschort tot 18 mei 2020.

Een gevolg van de opschorting van termijnen is bijvoorbeeld dat de oppositie termijn is opgeschort. Dat betekent dat derden gedurende een langere periode nog de mogelijkheid hebben om bezwaar te maken tegen een merkaanvraag. Tot die tijd zal het merk niet geregistreerd kunnen worden. Er zal dus gewacht moeten worden totdat de oppositietermijn is vastgesteld en is verlopen.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit bericht? Neemt u dan gerust contact met ons op.