Merkwerk merken

Merk registreren in de Benelux, EU & mondiaal

Bent u op zoek naar een bedrijf dat u kan helpen uw nieuw ontwikkelde merk te registreren? Maak kennis met MerkWerk! Als merkenbureau en advieskantoor ontzorgen wij klanten met de registratie van hun merken. Ook leveren we verdere diensten die nodig zijn om het merk te kunnen beschermen.

Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van intellectueel eigendom en het merkenrecht. Dit is een terrein dat om een hoop ervaring, kundigheid en kennis vraagt. MerkWerk heeft al deze aspecten in huis.

Juridische bescherming door uw merk te registreren

De registratie van uw merk is nodig om van juridische bescherming te kunnen genieten. Ons kantoor levert ook de diensten waarmee we uw merk verder kunnen beheren, beschermen en bewaken. Zo verrichten we merkonderzoek. Daarnaast nemen we diverse juridische maatregelen om uw product of dienst te beschermen.

Verder adviseert MerkWerk op het gebied van productvormgeving, handels- en domeinnamen, octrooien en auteursrechten. Als kleinschalig kantoor bent u bij ons verzekerd van een persoonlijke aanpak die recht door zee is. Wij bieden een snelle, hoogwaardige dienstverlening tegen lage tarieven.

Merk registreren in Europa of internationaal

Merken in de Benelux of buiten de Benelux registreren? Als Benelux bureau is MerkWerk werkzaam op zowel Europees als mondiaal gebied. De dienstverlening van ons merkenbureau bestaat uit een viertal diensten:

 • Merkbescherming: door uw merk te registreren wordt uw merk in het officiële merkenregister geplaatst. Dat levert u een exclusief merkrecht op. Dit recht geeft u juridische bescherming tegen merkinbreuk, misbreuk en merkverwarring;
 • Productbescherming: om de investeringen in uw product of dienst te beschermen maken wij gebruik van diverse mogelijkheden;
 • Juridisch advies: het intellectuele eigendomsrecht is een rechtsgebied dat zeer complex is. Het vraagt daarom om veel ervaring en kennis. Omdat geen merk, product of dienst compleet hetzelfde is leveren wij altijd maatwerk;
 • Merkcreatie: wij werken samen met diverse reclame-, communicatie- en merkcreatie bureaus. Over merknamen, logo’s en corporate identities dient natuurlijk zorgvuldig nagedacht te worden. Wij staan u daarbij bij.

Onze diensten

 • Merkbescherming
 • Merkregistratie
 • Internationaal registreren
 • Merkonderzoek
 • Merkinbreuk
 • Merkbewaking
 • Productbescherming

Merk registreren en beschikbaarheid controleren

Als u uw merknaam wilt laten registreren dient u eerst te onderzoeken of uw merknaam nog wel beschikbaar is. Mogelijk wordt deze al door een andere onderneming gebruikt. MerkWerk voert een gratis merkonderzoek voor u uit. Wij controleren de beschikbaarheid van uw merk en laten u de resultaten daarvan zo spoedig mogelijk weten. Dit voorkomt teleurstellingen.

De voordelen van merk registratie

Merknamen vastleggen brengt diverse voordelen met zich mee. Deze voordelen liggen in de juridische bescherming die u met de registratie van uw merk geniet. Zo gaat het namaak door concurrenten tegen. Ook verkrijgt u daarmee het recht om maatregelen te nemen wanneer er inbreuk wordt gemaakt. MerkWerk verzorgt ook merkbescherming en zorgt ervoor dat u juridisch altijd sterk staat.

Verschil tussen een handelsnaam en merknaam registeren

Een handelsnaam duidt op de naam waaronder u uw onderneming drijft. De inschrijving hiervan gebeurt bij de Kamer van Koophandel. Een merknaam is de naam waaronder u uw product of dienst verkoopt. Registeren gebeurt door de merknaam te deponeren en opnemen in het register. Vanaf het moment dat uw merk geregistreerd is geniet u van juridische bescherming.

Wat kost het laten registreren van een merk?

De kosten van het laten registreren van uw merk hangt af van in welke landen u het merk geregistreerd wilt hebben staan. Ook zijn er verschillende klassen die producten en diensten onderverdelen. Binnen de Benelux geldt het tarief € 675,- voor een merkaanvraag in 1 klasse. MerkWerk verzorgt voor dit bedrag de volledige aanvraag, zonder dat er achteraf extra kosten in rekening worden gebracht.

Internationaal een merk registereren

Als merkenbureau verzorgt MerkWerk de registratie van merknamen in alle landen aangesloten bij de Europese Unie, alsmede de rest van Europa en mondiaal. De registratie van een merknaam is per land doorgaans tien jaar geldig. Deze termijn kan verlengd worden.

Over MerkWerk

MerkWerk is een merkenbureau dat is opgericht door mr. Ivo Haaijer. Wij hebben vestigingen in Zutphen en Utrecht. Ivo is al ruim 15 jaar actief in het merken vak en is een BMM erkende merkengemachtigde, een kwaliteitskeurmerk. Tevens is hij lid van de INTA en de AIPPI. Bij MerkWerk wordt u bijgestaan door een betrokken bedrijf dat altijd met praktische oplossingen komt.

Praktisch, betrokken, deskundig en betaalbaar

Wij zijn werkzaam op basis van 7 pijlers: praktisch, betrokken, deskundig, goedkoop, snel, accuraat en eerlijk. Wij willen u namelijk op een dusdanige manier bijstaan dat u er ook echt iets aan heeft. Ook na het merk registreren zorgen we daarom dat we proactief betrokken blijven met het beheer, de bescherming en de bewaking van uw merk.

Ja, ik wil mijn merk registreren!

Bent u geïnteresseerd in een kostenefficiënte en optimale dienstverlening bij de registratie van uw merk? Wilt u daarom uw merk laten registreren door MerkWerk? Neem dan contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Ontvang een vrijblijvende offerte

Contact opnemen kan door te bellen naar 030 276 70 80 of een terugbelafspraak te maken. Meteen een offerte ontvangen? Vul dan het formulier op onze website in.

Offerte aanvragen

Registreer uw merk

Lees meer

Gratis merkonderzoek

Lees meer

Merkbescherming

Lees meer

Productbescherming

Lees meer