shutterstock_512046508

update Brexit 31-01-2020

Het Verenigd Koninkrijk verliet de EU op 1 februari 2020. Gedurende een overgangsperiode die zal duren tot 31 december 2020 blijft het EU-recht echter van toepassing naar en in het Verenigd Koninkrijk.

shutterstock_512046508

update Brexit

De Brexit is weer uitgesteld. Hier volgt een korte update over gevolgen van een Brexit voor een EU merkregistratie en de mogelijke scenario’s.

MW duvel-filou

Deugniet is geen Duivel (Filou vs Duvel)

Bierbrouwer Duvel heeft niet kunnen voorkomen dat Honsebrouck op de markt verschijnt met haar bier Filou. Duvel betoogde dat er sprake was van verwarring ten aanzien van het etiket, de kroonkurk, het flesje en de namen.

shutterstock_512046508

Brexit en het EU merk

Een EU merk is geldig in 28 landen waaronder het Verenigd Koninkrijk (UK). De Brexit is onomkeerbaar en de UK zal de EU verlaten. Maar wat zijn de gevolgen zijn voor het EU merk. Voor 30 maart 2019 moet het geregeld zijn.

MW Boip logo

Doorhalingsacties in de Benelux mogelijk

Indien een partij een Benelux merk wil laten vervallen of nietig wil laten verklaren, was een gang naar de rechter noodzakelijk. Een merk laten doorhalen kan bijvoorbeeld op grond van gebrek aan onderscheidend vermogen van een merk. Ook indien een merk niet op normale wijze is gebruikt de afgelopen 5 jaar, is het vatbaar voor doorhaling door derden.