Diensten Merkbescherming

Zonder registratie geen bescherming

Een merk is een waardevol bezit. Door de merknaam en het beeldmerk wordt een product of dienst herkend en bekend. Bescherming van een merk is daarom onontbeerlijk en ontstaat enkel door een merkregistratie in het officiële merkenregister. Met verkrijging van een exclusief merkrecht kunt u merkinbreuk, misbruik en merkverwarring voorkomen en tegengaan. Door enkel het gebruik van een merk ontstaat geen bescherming; zonder registratie geen merkbescherming!

Vrijwel alle ‘onderscheidingstekens’ zijn merken; bedrijfsnamen, productnamen, logo’s, slogans, schrijfwijzen, keurmerken, familienamen, artiestnamen, portretten, (tijdschrift)titels, (vormen van) verpakkingen en zelfs kleuren, geuren en geluiden.

Merkbescherming

Eenmalige investering betekent 10 jaar bescherming

Door éénmalig te investeren in een merkregistratie, bent u 10 jaar verzekerd van het exclusieve merkrecht en kunt u problemen eenvoudig voorkomen. Een merkregistratie in de Benelux kost slechts € 675,-. De kosten voor het indienen van een merkaanvraag in de gehele Europese Unie bedragen € 1.500,-. Ook minder bekende merken, logo’s en bedrijfsnamen kunt u met een merkregistratie effectief beschermen.