Actueel


25-04-2018 - Gevolgen van de Brexit voor een EU merk

Een EU merk is geldig in 28 landen waaronder het Verenigd Koninkrijk (UK). De Brexit is onomkeerbaar en de UK zal de EU verlaten. Maar het is nog onduidelijk wat de gevolgen zijn voor het EU merk.

> lees verder

25-04-2018 - Registratie in Thailand, Indonesië, Afghanistan of Brunei Darussalam?

Thailand, Indonesië en Brunei Darussalam zijn recent toegetreden bij het Internationale Registratie systeem.

> lees verder

26-05-2014 - 1 Hof voor merkenrechtelijke geschillen

In de toekomst kan men voor sommige merkenrechtelijke geschillen terecht bij het

> lees verder

12-05-2014 - Internationale modelregistratie nu ook mogelijk voor Zuid-Korea

Sinds 31 maart jl. is Zuid-Korea lid van het Verdrag van Den Haag (Internationale Modelregistratie). Net als voor merken is het ook voor modellen/productvormgevingen mogelijk om middels één aanvraag modelbescherming te krijgen in een groot aantal landen. Dit geldt voor de Europese Unie als geheel, maar ook voor landen daarbuiten. Deze landen moeten wel zijn […]

> lees verder

06-03-2014 - waarschuwing voor telefonische acquisitie fraude

De laatste tijd worden merkhouders telefonisch benaderd en gewaarschuwd dat een derde partij een identieke of gelijkende domeinnaam heeft aangevraagd; vaak een domeinnaam extensie zoals .be .eu .com of .net. Het is enkel een voorwendsel om u zo ver te krijgen om tegen betaling domeinnamen te laten registeren; oplichting dus. Hier geldt: Niet op reageren […]

> lees verder

17-10-2013 - Ten onder aan eigen succes; merknamen die soortnaam zijn geworden

Voor de namen als frisbee, skai en hagelslag lag ooit eeuwige roem als merk in het vooruitzicht, maar zijn ten onder gegaan aan hun eigen succes.

> lees verder

10-09-2013 - Achmea toch niet zo GLASHELDER

Het gerechtshof Den Haag heeft geoordeeld dat het teken GLASHELDER op naam van Achmea niet als woordmerk kan worden ingeschreven.

> lees verder