Actueelartikel

Verandering merkenwet Nederlandse Antillen per 10 oktober

Per 10 oktober 2010 houden de Nederlandse Antillen op te bestaan. Dit heeft grote gevolgen voor bestaande en nieuwe merkregistraties op de Caribische eilanden. Vanaf dit moment treedt de nieuwe Wet Merken BES (WMB) voor de drie bijzondere Nederlandse gemeenten Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) in werking. Deze verandering vindt tegelijk plaats met de andere staatsrechtelijke hervormingen van het Koninkrijk der Nederlanden.

Wat verandert er?
Curaçao en Sint Maarten worden zelfstandige landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Aruba was reeds zelfstandig. Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) worden bijzondere gemeenten van Nederland.

Wat gebeurt er met uw bestaande rechten? 
Bestaande nationale merkregistraties in de Nederlandse Antillen worden (waarschijnlijk) automatisch omgezet in afzonderlijke merkregistraties voor Curaçao en Sint Maarten. Indien deze merkregistraties ook moet gelden voor de BES eilanden dient een afzonderlijk verzoek te worden ingediend; tot uiterlijk 10 oktober 2011. Wij kunnen namens u een dergelijk verzoek indienen.

Indien u een merkregistratie heeft via het systeem van Madrid (Internationale Registratie) voor de Nederlandse Antillen verandert er niets voor u. Uw huidige merkregistratie voor de Nederlandse Antillen wordt automatisch omgezet naar BES eilanden, Curaçao en Sint Maarten. 

Al onze cliënten met merkregistraties in de Nederlandse Antillen worden uiteraard op de hoogte gebracht van de gevolgen en de te ondernemen actie(s).

Nieuwe merkaanvragen
In de toekomst dienen nieuwe merkaanvragen afzonderlijk te worden ingediend. Voor Curaçao, Sint Maarten en de BES eilanden moeten dus aparte merkaanvragen worden verricht. Uiteraard kunnen wij dit voor u verzorgen. 

Trefwoorden: , , ,