Actueelartikel

waarschuwing voor telefonische acquisitie fraude

De laatste tijd worden merkhouders telefonisch benaderd en gewaarschuwd dat een derde partij een identieke of gelijkende domeinnaam heeft aangevraagd; vaak een domeinnaam extensie zoals .be .eu .com of .net. Het is enkel een voorwendsel om u zo ver te krijgen om tegen betaling domeinnamen te laten registeren; oplichting dus. Hier geldt: Niet op reageren en bij twijfel contact opnemen met uw domeinnaam beheerder of uw merkenbureau.

Het gaat op dit moment om o.a. Intellectual Property Mangement Group / I.P.M.G., ingeschreven bij de KvK onder de naam I.P. Merk & Domeinregistratie  met kvk nummer 57856648. Ook worden de namen TIPO / T.I.P.O. / Trademark & Intellectual Property Office / www.trademark-office.org / www.ip-beheer.nl / www.registratie-beheer.com gebruikt. Het gaat telkens om het zelfde bedrijf en dit betreffen oplichters.

U kunt een klacht indienen of melding maken bij http://www.fraudehelpdesk.nl, en u kunt hen bellen 088-7867372. Gelieve geen contact met ons op te nemen hierover, tenzij u reeds cliënt van ons bent.

Ook worden veel misleidende e-mails gestuurd waarin gewaarschuwd wordt voor domeinnaamkapers. Meestal komen deze e-mails uit Azië en daarin wordt gewaarschuwd dat een derde partij een verzoek heeft gedaan om eenzelfde domeinnaam (ook “brand name” of “keyword”) te registreren terwijl de afzender van de e-mail aanbiedt deze domeinnaam voor u te registreren. Het is enkel een voorwendsel om u zo ver te krijgen om tegen betaling domeinnamen te laten registeren. Ook hier geldt: Niet op reageren.

Trefwoorden: ,