Actueelartikel

Wijzigingen procedures merkaanvraag Benelux

Per 1 oktober 2013 zullen er verschillende procedures van het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom wijzigen. De belangrijkste wijzigingen voor u zijn:
–          Wijziging oppositietermijn
–          Wijziging termijn voor opschorting opposities

Aanpassing oppositietermijn
Vanaf 1 oktober 2013 wordt de oppositietermijn voor de publicatie van Benelux merkaanvragen anders berekend, namelijk 2 maanden vanaf de publicatiedatum van het merk. De tijd dat de termijn werd berekend vanaf de eerste dag van de maand volgend op de publicatie van het depot is voorbij.

Voorbeeld: als het merk op 18 oktober wordt gepubliceerd, dan hebben derden op basis van oudere (merk)rechten nu tot 18 december de tijd om oppositie in te dienen.

Wijziging termijn voor opschorting opposities
Per 1 oktober zal de termijn van opschorting van een oppositieprocedure in de Benelux standaard met een periode van vier maanden worden opgeschort (in plaats van 2 maanden). Dit dient, net zoals voorheen, een verzoek te zijn van beide partijen. Wanneer één van de partijen tijdens de opschorting van de oppositieprocedure aangeeft de opschorting te willen beëindigen, dan wordt de opschorting opgeheven en de oppositieprocedure voortgezet.

Trefwoorden: , , , ,