Actueelartikel

Internationale merkbescherming: Colombia, Nieuw Zeeland en Filipijnen lid van Madrid Systeem

Bescherming van een merknaam ontstaat veelal pas nadat u in een specifiek land een merkregistratie bezit. Middels het Gemeenschapsmerk is het mogelijk om kostenefficiënt in alle 27 landen van de EU een merkregistratie aan te vragen. De kosten voor een Europese merkaanvraag bedragen € 1.500,-.

Wilt u een merk in andere landen laten registreren dan biedt het systeem van Madrid (Internationale Registratie) uitkomst. In 2012 zijn er drie nieuwe landen aangesloten bij het Madrid Protocol. Voor Colombia en de Filipijnen geldt dat deze al een tijdje kunnen worden aangewezen op een International Registratie. Nieuw Zeeland zal officieel op 1 december 2012 deelnemen aan het Protocol.

Vanaf 19 februari 2013 sluit ook Mexico zich aan bij dit systeem. De teller staat dan op 89 landen die zijn aangesloten bij het Systeem van Madrid waaruit u kunt kiezen wanneer u een merk kostenefficiënt wilt laten registeren in landen buiten de Benelux. De kosten zijn afhankelijk van de gewenste landen. Een vrijblijvende offerte maken wij graag.

Trefwoorden: , , , , ,