Actueelartikel

Merk internationaal registreren

Het niet tijdig registreren in het buitenland, komt helaas vaak voor en kan desastreuze gevolgen hebben. Merkbescherming ontstaat namelijk pas nadat u in dat specifieke land een merkregistratie bezit. MerkWerk verzorgt de registratie van uw merk in vrijwel elk land ter wereld. Wat zijn precies de mogelijkheden?

De wijze van registratie
Elk land heeft zijn eigen merkregister, vereisten en regels. Registratie kan bovendien op verschillende manieren tot stand komen. In sommige landen kan slechts nationaal geregistreerd worden. Het is ook mogelijk om te registreren in een groot aantal landen ineens door middel van één enkele aanvraag, zoals bijvoorbeeld het Gemeenschapsmerk in de Europese Unie of de Internationale Registratie. Afhankelijk van uw specifieke situatie en wensen, geven wij aan welk systeem voor u het best is en het meest kosteneffectief.

Het Gemeenschapsmerk (Europese Unie)
In alle landen van de Europese Unie kan een merk ineens aangevraagd worden. Dit is een goedkope manier om in één keer, onder een eenvormig Europees rechtsregime in alle 27 landen van de EU beschermd te zijn. De kosten voor een Europese merkaanvraag bedragen slechts € 1.500,-.

De Internationale Registratie
Door een Internationale Registratie wordt in één keer bescherming verkregen in een groot aantal landen. In tegenstelling tot het Gemeenschapsmerk wordt de Internationale Registratie per land beoordeeld en heeft het per land rechtskracht. U kunt een keuze maken uit meer dan 85 aangesloten landen. Een Internationale Registratie kunt u later eenvoudig en kosteneffectief uitbreiden naar andere landen. De kosten voor een Internationale Registratie zijn o.a. afhankelijk van de landen waarin u wenst te registreren. Graag maken wij vrijblijvend een offerte.

Wereldwijde merkbescherming
Indien in een land een Internationale Registratie of Gemeenschapsmerk onmogelijk is, kan daar het merk alleen nationaal geregistreerd worden. Per land gelden andere regels en eisen. U dient rekening te houden met kosten van € 650,- tot € 2.000,- per land. Indien uw merk wereldwijd beschermd dient te zijn, moet u gebruik maken van een combinatie van registratiesystemen. De kosten zijn sterk afhankelijk van de landen waarin u een registratie wenst.

Opdracht en tarieven
Indien u de internationale bescherming van uw merken met ons wilt bespreken en een offerte wenst, verzoeken wij u contact met ons op te nemen (030 2767080). Desgewenst maken we een afspraak om vrijblijvend de mogelijkheden en de kosten van internationale bescherming van uw merken te bespreken. U kunt ook online een offerte aanvragen of onze brochure en tarieven opvragen.

Trefwoorden: , , , ,