Actueelartikel

Pas op voor spookfacturen!

Helaas worden merkhouders steeds vaker benaderd door malafide organisaties die proberen onder valse voorwendselen betaling te verkrijgen. Hieronder informeren wij u over de meest voorkomende situaties zodat u goed voorbereid bent.

Bij indiening van nieuwe merkaanvragen
Bij het indienen van een merkaanvraag kunnen diverse malafide organisaties u een betalingsverzoek doen. Zij bieden aan om tegen betaling over te gaan tot publicatie of registratie van het merk. Ga nimmer in op deze verzoeken en neem bij twijfel contact op met ons. Alle correspondentie inzake door ons ingediende merkaanvragen, inclusief betalingen, verloopt via MerkWerk. Het kan gaan om de organisaties World Patent and Trademark Index, Trademark Publisher, Register of International Patents and Trademarks (RIPT), Globus Edition, Global Edition KFT, TM-Collection, Organisatie Intellectueel Eigendom Benelux S.A., maar let op deze oplichters veranderen vaak van naam.

Bij vernieuwing van een merkregistratie
Steeds vaker komt het voor dat omstreeks de tijd dat een merk vernieuwd moet worden, malafide organisaties u een factuur sturen. Hiervoor geldt ook ons advies niet in te gaan op dergelijke correspondentie en contact met ons op te nemen indien u twijfelt.

Domeinnamen
Ook worden misleidende e-mails gestuurd waarin gewaarschuwd wordt voor domeinnaamkapers. Meestal komen deze e-mails uit Azië en daarin wordt gewaarschuwd dat een derde partij een verzoek heeft gedaan om eenzelfde domeinnaam (ook “brand name” of “keyword”) te registreren terwijl de afzender van de e-mail aanbiedt deze domeinnaam voor u te registreren. Het is enkel een voorwendsel om u zo ver te krijgen om tegen betaling domeinnamen te laten registeren. Ook hier geldt: Niet op reageren en bij twijfel contact met ons op nemen.

Voor voorbeelden van brieven en e-mails die afkomstig zijn van dergelijke organisaties verwijzen wij u graag naar onze website.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit bericht? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Trefwoorden: , , ,