Actueelartikel

Recente oppositie beslissingen in de Benelux (november 2010)

Enkele recente oppositie beslissingen in de Benelux:

  • KEY2 vs. merkaanvraag KEY2WORK voor opvoeding en opleiding; oppositie toegewezen.
  • LOCO vs. merkaanvraag TOPOLOCO; gedeeltelijk toegewezen voor o.a. (video)spellen, telecommunicatie en ontspanning.
  • SUPERHEROES vs. beeldmerk van SUPERHERO; toegewezen voor o.a. farmaceutische, cosmetische (erotische) producten en condooms, afgewezen voor dildo’s
  • BERSHKA vs. BEKKA voor kleding en lederwaren; oppositie afgewezen.
  • ALASKA vs. ALASKA; toegewezen voor o.a. houders voor voedsel.
  • TRI DELTA vs. beeldmerk TRIDENT; afgewezen voor scheepvaart producten en diensten

Nadat een merkaanvraag is gepubliceerd, kunnen derden hiertegen bezwaar maken gedurende circa 2 maanden; oppositie. Indien een derde een ouder merkrecht bezit en meent dat de merken verwarringwekkend overeenstemmen, kan oppositie worden ingediend. Eerst krijgen partijen de tijd om een minnelijke regeling te treffen. Lukt dit niet dan dient de opposant de oppositie te onderbouwen en vervolgens kan de deposant verweer indienen.

Uiteindelijk geeft het merkenregister een beslissing. Een oppositie kan worden afgewezen of toegewezen. In het laatste geval zal de merkaanvraag worden doorgehaald. Ook kan een oppositie gedeeltelijk worden toegewezen, namelijk enkel voor bepaalde producten en/of diensten.  Let op; een beslissing heeft enkel betrekking op de merkaanvraag en gaat niet over het gebruik van een merk in de praktijk. Daarvoor is een gang naar de rechter noodzakelijk. Tegen een oppositiebeslissing is beroep mogelijk.

Heeft u vragen over opposities, bent u geconfronteerd met een oppositie of wenst u een second opinioin, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Trefwoorden: , , ,